NWONEN

Box 3 vastgoedbeleggingen

Het is voor particuliere vastgoedbeleggers aantrekkelijk om te beleggen in box 3 beleggingen, omdat je dan uitsluitend effectief 1,2% vermogensrendementsheffing betaalt. wij kunnen je helpen om de fiscale risoco’s te minimaliseren.

Voor particuliere beleggers geldt dat het inkomen uit vastgoedbeleggingen in beginsel fiscaal wordt belast in box 3. Het voordeel uit beleggen is forfaitair vastgesteld op een percentage van 4% over de waarde van je vermogen (bezittingen min schulden) op 1 januari, na aftrek van onder andere het heffingvrije vermogen. Het fictief rendement wordt belast met 30% inkomstenbelasting (vermogensrendementsheffing). Over het (positieve) netto vermogen dat in box 3 valt, wordt zodoende effectief 1,2% inkomstenbelasting geheven, boven het heffingvrije vermogen (in 2017 € 25.000,-). Voor partners geldt het dubbele bedrag.

Box 3 of box 1?

Vastgoedbeleggingen worden in fiscale zin pas tot ‘box 3 beleggingen’ gerekend als het inkomen verkregen uit onroerend goed niet wordt aangemerkt als winst uit een onderneming en/of inkomen uit overige werkzaamheden. Hiervan is sprake wanneer een belegger inspanningen verricht die door de belastingdienst worden gekwalificeerd als ‘meer dan actief vermogensbeheer’. In dat geval wordt het inkomen uit onroerend goed belast in box 1 tegen een progressief belastingtarief van (maximaal) 52%, waarbij het werkelijke rendement wordt belast.

Voorkom belastingheffing in box 1

Streeft je (pro)actief vermogensbeheer na bij het beheer van uw vastgoed ter maximalisatie van het rendement op investeringen? Dan doe je er verstandig aan het vastgoedmanagement uit te besteden aan NWONEN. Dit is een duidelijke en heldere oplossing, waarmee onaangename verrassingen – zoals belastingheffing in box 1 – op eenvoudige wijze kunnen worden voorkomen.

Als experts in vastgoedmanagement zijn wij je graag van dienst. Je financieel adviseur of accountant kan je ook de noodzaak van een extern vastgoedbeheerder uitleggen.

Heb je vragen of wil je vrijblijvend een afspraak neem dan contact met ons op.